OUD NIEUWS

Birgitta Sundström Jansdotter en Ludmilla van der Spoel

Van 13 november 2016 tot 9 januari was de duo-expositie van Ludmilla van der Spoel en Birgitta Sundström Jansdotter te zien in de Traverse van het gemeentehuis van De Bilt. De expositie werd geopend door Ella Buzo, freelance curator en medewerker TETEM Kunstruimte in Enschede. Voor meer informatie klik hier .

Start nieuw seizoen met grafiek, glas en penningen

De eerste expositie van het komende seizoen staat in het teken van de Maand van de Grafiek. In 2013 hebben we ook meegedaan, toen op voorstel van Helen Frik, die naast keramiek en tekeningen ook grafisch werk exposeerde. Ditmaal toont Bert Keller divers grafisch werk, samen met Willem Noyons die glaswerk en penningen zal exposeren. Zie www.maandvandegrafiek.nl/arttraverse.html

De Maand van de Grafiek is een landelijk initiatief, met ook in Utrecht een speciale activiteit: een grafiekestafette op 1 en 2 oktober. Klik hier voor meer informatie.

De Maand van de Grafiek heeft een INFOKRANT uitgegeven. In de traverse kunt u die meenemen. U kunt hem ook als pdf downloaden.

De opening op 18 september was druk bezocht, zie onze Facebook-pagina. Een spectaculair beeld werd gevormd door een serie glazen helmen van Willem Noyons, zie foto. (Klik om te vergroten.)

Marijke de Goey plaatst beeld in de Gibbs Farm
In het voorjaar 2015 exposeerde Marijke de Goey samen met Rita Kok in de ArtTraverse. Een van haar beelden in deze expositie was de Tango Dancers, eigenlijk een model van het beeld zoals het geplaatst is in de Gibbs Farm in Nieuw Zeeland. In het TV-programma ‘Tuinen van Verwondering’ bezoekt Ernst Veen de Gibbs Farm, via Uitzending Gemist te zien, met de plaatsing van de Tango Dancers, na ongeveer 25 minuten.

Laatste expositie seizoen 2015-16
De opening van de expositie van Michael Ryan en Eddy Gheress (op de foto links) was druk bezocht. Katja Weitering van het Cobra museum in Amstelveen gaf een korte maar zeer boeiende inleiding. De bekende klarinettist David Kweksilber , bevriend met Michael Ryan, gaf een korte improvisatie op een bijzonder type saxofoon, waarmee hij in het bijzonder de schilderijen van een muzikaal commentaar voorzag. Onder de belangstellenden waren opvallend veel kunstenaars, waarvan sommigen belangstelling toonden om ook eens bij ArtTraverse te exposeren.

Muzeprijs voor Ellen Spanjaard
Op 14 februari 2016, tijdens het Valentijnsconcert in het Lichtruim, werd onze Ellen Spanjaard verrast met de Muzeprijs van de Stchting Kunst en Cultuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Ben Oldenhof en maakte tot 9 maart deel uit van de expositie van Ben en Erik Oldenhof. Op de foto (klik er op om te vergroten) staat Ellen samen met de kunstenaar voor – of eigenlijk onder – het kunstwerk; het is zonder titel.

Bezoek van Da Vinci klassen uit Soest en Amersfoort
Op 19 februari, 2 en 3 maart 2016 bezochten klasjes met hoogbegaafde kinderen de ArtTraverse. Bij het eerste bezoek was Ben Oldenhof aanwezig om zijn assemblages toe te lichten. Maar ook de schilderijen van Erik Oldenhof kregen aandacht. Zie de Facebookpagina voor meer foto’s.

Opening van de expositie van Erik en Ben Oldenhof
Oog op De Bilt maakte een fraaie fotoreportage van de opening van de expositie van Erik en Ben Oldenhof. Na de inleiding door Piet Augustijn kregen de talrijke bezoekers de gelegenheid om de werken van beide kunstenaars te bezoeken. Om de foto’s gemaakt door Hans Lebbe te bekijken klik hier.

Opening van expositie van Josephine Sloet
Op 15 november werd de expositie van Josephine Sloet geopend met een inleiding door Frank Eerhart, op de foto rechts; de kunstenares links. Op veler verzoek hebben wij zijn prachtige tekst op de website geplaatst. Om die nog eens na te lezen klik hier.

Werk van Harm van den Berg in de ArtTraverse
Deze expositie heeft veel belangstelling en waardering geoogst. Hiernaast op de achterwand naast de deur naar de trouwzaal het schilderij “Unfinished”. Harm vertelde ons over komende activiteiten, waaraan hij thans werkt. Zo was er een tentoonstelling in Arti et Amicitiae in Amsterdam, “Door schildersogen 2”, van 11 december 2015 – 24 januari 2016.

Afscheid en nieuwe start als ArtTraverse (maart 2010)
Op 10 maart 2010 publiceerde de Vierklank een uitvoerig artikel over de opening van een expositie. Bij die gelegenheid ontving de scheidende voorzitter van de toenmalige Traverse-werkgroep Dorja Egberts uit handen van burgemeester Gerritsen de Chapeaupenning als blijk van waardering voor haar inzet voor kunst en cultuur in de gemeente De Bilt. De vernieuwde werkgroep nam onder leiding van Rita Maas de taken over onder de nieuwe naam ArtTraverse en een eigen website.