24 sep t/m 14 nov 2017

Jan Radersma 

Zelfs de langste reis begint met een eerste stap.

Jan Radersma (Batavia, 1948) schildert zijn werken op houten dragers, doeken of panelen. Ze kunnen bij de beschouwer herinneringen oproepen aan eerder ervaren ruimten of een beeld geven van onvermoede landschappen, wegen en paden. Zijn werken gaan over het onderweg zijn, over het zoeken naar plekken van herkomst, over lichtval en stemmingen die daarmee gepaard gaan. Ze vormen het beeldverslag van zijn bestaan.

Voor Jan Radersma geldt dat zijn eerste stappen in Indonesië gezet werden en dat hij in zijn werk min of meer regelmatig terug komt op deze stappen. Vormen en composities in het landschap worden omgezet naar een werk dat balanceert op de grens van abstractie en figuratie. Vanaf 1970 is zijn werk regelmatig tentoongesteld in Nederland en in het buitenland in galeries en musea. Sinds 1987 zijn regelmatig monografieën over hem verschenen.

1966 – 1970: Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch, afdeling Monumentaal/Vrije grafiek
Vanaf 1970 is werk van Jan Radersma regelmatig tentoongesteld in Nederland en in het buitenland in galeries en musea. Artikelen over zijn werk zijn verschenen in kranten, tijdschriften en boeken.
Sinds 1987 zijn regelmatig monografieën over hem verschenen

www.janradersma.com