Mieke de Waal

Mieke de Waal maakte naam met haar zwevende beschilderde soft sculptures, variërend van piepkleine jurkjes tot meer dan manshoge kimono’s. Bezoekers van het Gezondheidscentrum De Bilt kennen wellicht haar Anatomische Jas, een werk in opdracht van voormalig huisarts Raf Hirsch.
Steeds vaker verruilt Mieke de Waal de zachte materialen voor harde. Wanneer ze een stalen beeld ontwerpt, tekent ze als het ware in staal en rust niet voordat ze het zware en harde materiaal een lichte open uitstraling heeft gegeven.
Mieke de Waal werd geboren in Zuid-Afrika, bracht haar jeugdjaren door in De Bilt en Bilthoven, en woont tegenwoordig in de Betuwe. Behalve als beeldend kunstenaar werd ze ook opgeleid als cultureel antropoloog. Deze twee interesses – kunst en de mens – komen samen in haar werk. De antropologische blik zorgt voor de inhoudelijke thema’s, de kunst biedt haar de ’taal’ om er op een persoonlijke manier over te verhalen.
Het werk van Mieke de Waal is opgenomen in collecties van gemeenten, bedrijven en particulieren. Ze exposeert door het hele land, en steeds vaker ook daarbuiten. Zie  www.miekedewaal.com en haar recente nieuwsbrief.